Τα δένδρα που κυριαρχούν είναι η φίδα (phoenicean juniper), η αγριελιά (wild olive), η συκιά (fig) και η χαρουπιά (carob). Υπάρχουν και λίγα πεύκα (aleppo pine), κυπαρίσσια (italian cypress), πικροδάφνες (oleander), αρμυρίκια (tamarix) και φοίνικες (date palm), φυτεμένα από τους κατοίκους. Στους μικρούς οπωρώνες υπάρχουν ελιές (olive), αμυγδαλιές (almond) και λίγα οπωροφόρα.
Οι θάμνοι είναι κυρίως σχοινιά (lentisc), λαδανιά (cistus creticus), θυμάρι (thymus capitatus), ρείκι (heath), φλώμος ή ασφάκα (jerusalem sage), ασπάλαθος (hairy thorny broom), αφάνα (thrny burnet), ασφόδελος (asphodel), νάρθηκας ή άρτυκας (giant fennel) , θρούμπη (satureia), αργανιά (pot marzoram), ελίχρυσο (helichrisum), φραγκοσυκιά (barbary fig)και φασκομηλιά (three-leaved sage).
Στις ακτές βρίσκει κανείς το σταμναγκάθι (spiny chicory) και τον κρίνο της θάλασσας (sea daffoil). Στους γκρεμούς φυτρώνει η κάπαρη (caper) και σε ένα μικρό μέρος του νησιού το σκαρολάχανο (brassica nigra). Σε βραχονησίδες και γκρεμούς η αγριοβιολέτα (sea stock).
Στους αγρούς και τους φρυγανότοπους, η βλάστηση ακολουθεί την περίοδο των βροχών και έτσι το χειμώνα και την άνοιξη τα αγριολούλουδα κυριαρχούν. Τα πιo συνηθισμένα είναι η ζαφορά ή άγριος κρόκος (crocus tournefortii), η ανεμώνα (crown anemone), η παπαρούνα (common poppy) και η μαργαρίτα μαντελίδα (crown daisy). Υπάρχουν και άφθονα άγρια χόρτα που θα βρείτε με τοπικές ονομασίες.